Ben jij op dit moment online aan het daten? Dan is het natuurlijk heel handig om te weten waar andere mensen op letten tijdens het daten. HLN.be zette een aantal onderzoeken op een rijtje en stelde vast dat mannen en vrouwen vaak heel verschillende dingen zoeken in een datingprofiel.

Uiterlijk – knappe vrouwen populairst

Zo bleek uit een onderzoek uit 2014 dat mannen hun eerste selectie hoofdzakelijk maken op uiterlijk. Hoe oppervlakkig dit wellicht ook is, het zou door de evolutie worden verklaard. Ze zoeken van nature een vrouw die aantrekkelijk is omdat dit de kans zou vergroten op gezond en aantrekkelijk nageslacht. Als je een vrouw bent is een mooie profielfoto dus een must.

Vrouwen zoeken zekerheid

Mannen kunnen echter beter plaatsnemen op de motorkap van een dure auto. Geen Ferrari of Porsche, maar een robuuste, goed onderhouden middenklasser die uitstraalt dat ze het gemaakt hebben in de wereld. Financiƫle zekerheid is namelijk iets waar vrouwen op blijken te selecteren. Ze zoeken (wederom evolutionair gezien) namelijk een solide basis voor een gezin.

Gemeenschappelijke interesses

Iets waar je maar weinig invloed op hebt is overeenkomsten. Zowel mannen als vrouwen blijken namelijk op zoek te zijn naar iemand met wie ze veel gemeen hebben. Religie en politiek zijn daarbij belangrijk, maar ook hobby’s en interesses spelen een rol. Laat dus in elk geval enkele van die eigenschappen die belangrijk voor je zijn zien op je profiel. Zo vergroot je de kans dat je iemand vindt die goed bij je past.

Let op je tekst

Helaas voor de slordige schrijver: ook spelfouten en grammatica zijn erg belangrijk op je datingprofiel. Ben je er niet zo goed in, raffel het dan dus toch niet af maar besteed er extra veel aandacht aan. Je kunt zelfs een vriend of vriendin om hulp vragen als je eigen taalgebruik te wensen over laat.

En nooit liegen!

Wie betrapt wordt op een leugen doet zichzelf vrijwel altijd meteen de das om tijdens het daten. Een kilootje of twee van je gewicht af smokkelen zal wellicht nog door de vingers gezien worden, maar ook dan vinden mensen eerlijkheid een betere eigenschap dan het eventuele lichte of minder lichte overgewicht.