De datingsite Lexa.nl loopt in Nederland voorop bij het omarmen van smartwatches als een volwaardige aanvulling op het online daten. Naast een app voor op Android gebaseerde Smartwatches heeft Lexa namelijk inmiddels ook een app afgerond voor de Apple Watch.

De app kan je de hele tijd op de hoogte houden van de activiteiten op je datingprofiel. Zo hoor en zie je meteen of je een flirt hebt ontvangen en of je aan iemand zijn of haar favoriete profielen bent toegevoegd. Ook krijg je het meteen te zien wanneer een lid je profiel heeft bezocht en kun je met een paar keer klikken of swipen de belangrijkste details van hun profiel meteen bekijken.

Wanneer je wat terug wilt sturen via de Apple Watch kan dat ook. Typen is lastig maar een flirt versturen is natuurlijk heel eenvoudig. Ook kun je tegen het horloge praten om een bericht op te nemen, wat direct door spraakherkenning naar tekst wordt omgezet. Uiteraard is het ook mogelijk om meteen verder te gaan met een bepaald profiel via de app op de smartphone.

Ondertussen zijn er steeds meer signalen dat de verkoop van Apple Smart Watches in de VS lijkt te stagneren. Sinds de lancering zou het aantal verkopen per dag volgens een Amerikaans onderzoeksbureau met 90% zijn gedaald.