Volgens zelfverklaard dateguru Willie Daly moeten jonge mensen hun smartphone eens een maandje uitzetten en weer traditioneel er op uit om nieuwe mensen te ontmoeten. De Tinder generatie zou namelijk veel leukere matches ontmoeten in het echt dan via een app, zo vindt hij, en daarom organiseert Willie met plezier elk jaar een matchmaker festival. Zijn festival zou volgens hem ook een veel betere plek zijn om een nieuwe liefde te vinden dan wel website of datingapp dan ook.

De 73-jarige Daly organiseert het festival samen met zijn dochter Marie. Beiden zijn ervaren matchmakers en zeggen in een interview met de Britse krant The Mirror veel beter in staat te zijn mensen aan elkaar te koppelen dan een computer ooit zou kunnen. Vooral het moment waarop Daly voor het eerst twee potentiƫle matches aan elkaar voorstelt is volgens hem veelbetekenend. Als er een vonk is ziet hij dat met al zijn ervaring meteen.

Daly is een Ier en richt zich met zijn activiteiten voornamelijk op het Ierse platteland, waar het volgens hem nog heel moeilijk is voor single mannen en vrouwen om met elkaar in contact te komen. De meeste mensen die bij Daly komen zijn boven de vijftig, maar hij zegt ook graag jongere mensen aan elkaar te koppelen.

Zolang ze natuurlijk met hun neus uit de datingapps kunnen blijven.