De datingap eMaktub, waarmee moslimes op een leuke en makkelijke manier met elkaar in contact kunnen komen, is sinds kort ook beschikbaar voor apparaten die draaien op Android. eMaktub was al beschikbaar voor iOS en in korte tijd een succesvol platform geworden voor moslims om in contact te komen met potentiƫle partners.

eMaktub is ontwikkeld door de Nederlandse appmaker Reda Bouini. Hij vond dat er een tekort was aan serieuze datingapps waar islamitische mannen en vrouwen met elkaar in contact konden komen. Bovendien blijkt het in het uitgaansleven ook lastiger om iemand te vinden als je moslim bent en was er dus volgens Bouini echt behoefte aan een speciale datingapp voor moslims.

De naam van de app is Arabisch voor het lot maar gelukkig vertrouwt de app niet geheel op het lot om tot een match te komen, want voordat je kunt gaan swipen a la Tinder moet je wel wat moeilijke vragen beantwoorden. Bijvoorbeeld of je later kinderen wilt, wat je levensdoelen zijn en wat je verwacht van een partner.

Volgens Bouini worden er inmiddels ongeveer 5.000 matches per week gemaakt via de app en nu die ook voor Android beschikbaar is zal dit hoogstwaarschijnlijk nog veel meer gaan worden is zijn verwachting. De app is overigens gratis om te installeren en gebruiken.