Wanneer ouderen op zoek zijn naar een nieuwe relatie, doen ze dat steeds vaker online. Desgevraagd zeggen verschillende datingsites dat ze het percentage mensen van 60 jaar en ouder de afgelopen jaren flink hebben zien stijgen. Het aantal nieuwe leden in die leeftijdscategorie is op sommige websites met wel 50 procent toegenomen in vergelijking met een aantal jaren geleden.

Dit is volgens de datingsite E-matching deels te verklaren door het toenemende aantal ouderen wat handig is met internet. Veel zestigplussers hebben inmiddels een tablet waar ze goed mee uit de voeten kunnen en daarmee is ook het ontmoeten van nieuwe mensen via internet direct veel makkelijker geworden.

Ook zouden ouderen steeds minder moeite hebben met online daten doordat het ook voor hen steeds minder een taboe is geworden. Ze merken dat steeds meer relaties online ontstaan en als de wens bestaat of ontstaat om een nieuwe partner te vinden dan leidt dat dus ook steeds vaker tot een actieve zoektocht, via internet.

E-matching heeft ook ontdekt dat ouderen weinig verschillen van dertiger en veertiger voor wat hun dategedrag online betreft. Ze hebben over het algemeen dezelfde behoeften zoals liefde, genegenheid of gewoon prettig gezelschap. Wel bellen ouderen vaker met de website omdat ze vragen hebben over privacy, instellingen of bijvoorbeeld het op hun profiel plaatsen van een foto.