Alleenstaande ouders die met hun kinderen naar speelparadijs Monkey Town in IJsselstein (Utrecht) gaan kunnen voortaan desgewenst plaatsnemen aan een speciale tafel voor single ouders. Zo kunnen ze kennismaken met andere singles terwijl hun kinderen aan het spelen zijn. De tafel is herkenbaar aan een tafelstuk in de vorm van een hartje waarop “Singles Tafel Only” staat te lezen. Het is dan ook de bedoeling er alleen plaats te nemen wanneer je open staat voor een nieuwe relatie.

monkeytown-singletafel

Monkey Town IJsselstein is het eerste speelparadijs van het land dat de singlestafel introduceert, een concept dat in Amerika al langer populair is. Ook hier in Nederland zijn alleenstaande ouders inmiddels enthousiast. Op sociale media verschijnen zelfs al de eerste verzoeken van singles aan familie en vrienden om hun kids binnenkort een keertje mee te mogen nemen naar Monkey Town, om zelf in contact te komen met leuke singles.

Volgens de eigenaars van Monkey Town hebben ze de singlestafel geïntroduceerd omdat ze in hun omgeving merkten dat alleenstaande ouders het steeds moeilijker hebben om andere leuke singles tegen te komen, laat staan met ze te daten. Ook tijdgebrek is daarbij vaak een probleem. Ze vonden het daarom ideaal om singles de mogelijkheid te bieden om elkaar in Monkey Town te leren kennen terwijl de kids ondertussen aan het spelen zijn.