Als je als vijftiger plotsklaps gaat scheiden of onverhoopt alleen komt te staan krijg je ongetwijfeld na verloop van tijd weer de behoefte om een leuke partner te vinden. De meeste vijftigers blijken echter geen idee meer te hebben hoe je moet daten of zelfs maar effectief met iemand kunt flirten. Gelukkig kan daten ook voor vijftigers gewoon heel erg leuk zijn, maar toch zijn er een aantal punten waar vijftigplussers tijdens het opnieuw beginnen met daten de fout in gaan.

Fout 1: Een leuke partner belandt niet spontaan voor je deur

Om met leuke mensen in contact te komen zul je zelf moeite moeten doen. Bijvoorbeeld door jezelf aan te melden voor activiteiten waar ook mensen van het andere geslacht komen. Denk aan een nieuwe hobby of bijvoorbeeld de sportschool. Maar je kunt je natuurlijk ook op sociale media of een heuse datingsite storten. En als je echt bereid bent het avontuur aan te gaan laat je al je vrienden en vriendinnen weten dat je weer in de markt bent voor een leuke man of vrouw, wie weet wordt je binnen no-time aan je nieuwe grote liefde gekoppeld!

Fout 2: Mensen komen wel naar me toe als ze me leuk vinden:

Laat het niet aan het lef van de ander afhangen of je een nieuwe liefde zal ontmoeten. Ook vrouwen mogen gewoon op mannen afstappen die ze interessant vinden. Durf je dat toch nog niet aan dan kun je het lot natuurlijk altijd een beetje helpen door voorzichtig een beetje te flirten. Een glimlach of twee zijn kant op horen een beetje man namelijk toch wel in beweging te krijgen.

Fout 3: Je weet het meteen of iemand de ware voor je is

Wanneer je gaat daten lijkt er een enorme druk op je schouders te liggen om binnen de kortste keren voor jezelf vast te stellen of iemand “de ware” is voor je. Durf dat gewoon wat meer los te laten en breng tijd met iemand door om hem of haar te leren kennen. Als er een gevoel begint te groeien weet je dat je goed zit en anders heb je het gewoon naar je zin gehad.

Fout 4: Te snel opgeven

Daten is vaak een kwestie van volhouden voor je echt iemand ontmoet waar je een hele fijne klik mee hebt. Geef het dus niet te snel op maar blijf met mensen uitgaan. En ga naar elke date niet met het idee: dit is mijn nieuwe partner, maar met de gedachte: ik ga iemand ontmoeten die ik nog niet ken en dat is interessant en leuk.