Ben je op zoek naar een nieuwe relatie? Dan doe je er volgens zelfverklaard liefdesgoeroe James Sama goed aan een partner te zoeken aan de hand van een tiental criteria.

  1. In een goede relatie vertel je elkaar regelmatig dat je van elkaar houdt, maar nog belangrijker, laat je het ook zien met je daden.
  2. In een fijne relatie steun je elkaar, ook wanneer een van beiden besluit een andere weg in te slaan, bijvoorbeeld door van baan te wisselen of voor zichzelf te beginnen.
  3. Vertrouwen is een van de belangrijkste beginselen van een relatie. Je moet je veilig voelen bij je partner, veilig om je te uiten en om te zijn wie je bent.
  4. Emoties zijn geen verboden terrein in een fijne relatie. Een goede partner die op een volwassen manier in de relatie staat durft zijn emoties dan ook te uiten. Ook jij moet je veilig voelen om dat te uiten.
  5. Agressiviteit, verbaal of lichamelijk, hoort in geen enkele relatie thuis. Hoezeer iemand dat naderhand ook betreurt en hoe diep hij of zij ook voor je door het stof gaat, het is altijd een teken van een gebrek aan respect, waardering en liefde.
  6. Jouw ideale partner vindt je niet alleen mooi en begeerlijk, maar uit dit ook. Niet alleen in woorden maar vooral ook in daden laat hij of zij merken je aantrekkelijk te vinden.
  7. Het zijn de kleine dingen die het het doen, ook in een relatie. Natuurlijk kun je wekelijks je liefde betuigen met een boeket bloemen, maar voor je partner koken na een lange dag of alle klusjes zonder morren overnemen als hij of zij hoofdpijn heeft is misschien nog wel veel belangrijker.
  8. Bij je ware liefde zal een ruzie nooit escaleren. In elke relatie is wel eens onenigheid, maar zodra verwijten over tafel vliegen en er in woede dingen geroepen worden die je later spijten, dan ben je te ver gegaan en heb je jezelf niet als een goede partner gedragen.
  9. Een betrouwbare partner houdt zich aan zijn of haar beloften en afspraken. Dat varieert van de kleine dingen, zoals op tijd op een afspraak zijn met jou, tot de grotere keuzes in het leven.
  10. Fijn met iemand omgaan in goede tijden is natuurlijk minder moeite dan wanneer het een keer wat meer tegenzit. Als je geliefde ook in deze mindere periodes voor je klaar staat met steun, hulp en liefde, dan zit het goed.

Houdt je partner zich aan deze regels? Dan weet je dat je een goeie vangst hebt gedaan!