Heb je een hoge bloeddruk? Geef dan gerust de schuld aan je partner. De chronische stress die mensen krijgen van een slechte relatie is namelijk van grote invloed op hun gezondheid. Dat zeggen wetenschappers na onderzoek.

Mensen in een gelukkige relatie zijn gemiddeld gelukkiger en gezonder dan mensen die geen relatie hebben. Maar dat betekent niet dat een relatie hebben altijd beter is dan er niet eentje hebben. Wanneer je namelijk veel stress ondervindt van je relatie is dat juist zeer schadelijk voor je gezondheid. Met name de bloeddruk neemt flink toe als je te kampen hebt met relationele issues.

De onderzoekers, verbonden aan de universiteit van Michigan, konden ook concluderen dat de stress van de ene partner ook van invloed is op de andere persoon in de relatie. Ook diens gemoedstoestand ging er automatisch onder gebukt wanneer de partner ongelukkig was met een bepaald aspect van de relatie. De onderzoekers vinden het dan ook belangrijk om naar de rol van beide partners te kijken bij een negatieve relatie.