Een nieuwe partner in het nieuwe jaar?

0
6237

Wanneer de wintermaanden eraan komen, gaan steeds meer singles opzoek naar een partner. Mensen zoeken een leuke date voor bij het kerstdiner of die geweldige partner waar ze het nieuwe jaar mee in kunnen luiden. Uit onderzoek van de site datingkiezen.nl blijkt dat ruim een derde van alle singles harder op zoek gaat naar een partner als het kouder wordt. Dit is met name te merken aan de toenemende inschrijvingen op datingsites en single evenementen.

Voor het onderzoek zijn ruim 1600 singles ondervraagd. Hieruit kwam naar voren dat 39% tegen de feestdagen op ziet. Dit heeft met name te maken met de beelden van romantische kerstavonden en familiediners. Ook geeft 5% aan dat het vooral komt door de verplichtingen die het met zich meebrengt.

Wanneer we het hebben over goede voornemens, geeft maar liefst 42% van de singles aan dat het vinden van een nieuwe partner een van die voornemens is. Zij achten de kans groot dat dit in 2016 daadwerkelijk gaat gebeuren. Slechts 8% van de singles zegt dat zij nog voor de jaarwisseling een leuke partner zullen vinden.

Als we kijken naar de seizoenen, zien we dat je in de winter de meeste kans hebt om die leuke partner aan de haak te slaan. Zo’n 34% van de ondervraagde gaat tijdens de wintermaanden actiever op zoek naar een partner. De zomer komt op de tweede plek.

Waarom is uitgerekend de wintermaand voor veel singels precies het moment om hard op zoek te gaan? De redactie van datingkiezen.nl heeft het antwoord op deze vraag. “De angst om alleen te zijn me de kerstdagen of tijdens de jaarwisseling zorgt ervoor dat singles worden wakker geschud. Het aantal bezoekers op onze site ligt in de maanden: december, januari en februari dan ook bijna 20 procent hoger dn de rest van het jaar.’’

De maand januari is dé maand om iemand te vinden. Zo geeft datingsite Lexa.nl aan dat de mate van activiteit van leden in deze maand verdubbeld. Ook Relatieplanet merkt dat het gedurende de eerste maand van het jaar een stuk drukker is. Zou dit dan toch iets te maken hebben met die goede voornemens?