De van oorsprong Franse datingapp Happn heeft bij investeerders 14 miljoen euro in de wacht gesleept om het platform verder uit te bouwen. Het is de tweede keer dat er fors in de app wordt geïnvesteerd, vorig jaar rond deze tijd werd er ook al 8 miljoen euro opgehaald.

Happn is een concurrent van Tinder die gebruikers met elkaar matcht op basis van locatie. De app houdt de hele dag bij waar de persoon die op zoek is zich bevindt, daardoor is het ook mogelijk om contact te leggen met mensen die min of meer toevallig op een bepaald moment bij je in de buurt zijn of zijn geweest.

Mensen die wellicht niet bij je in de buurt wonen, maar waarvan de app wel kan zien dat ze regelmatig in je buurt zijn, krijg je zo ook te zien. Zo wordt de kans op het vinden van een nieuwe relatie vergroot.

In 2014 had de app nog 200.000 regelmatige gebruikers maar inmiddels is dat aantal uitgegroeid tot maar liefst 6 miljoen. Blijkbaar zien de investeerders nog genoeg groeimogelijkheden om wederom een forse investering te doen in Happn.