Datingapp Tinder wil binnenkort ook videodating mogelijk gaan maken via de Tinder app. Gebruikers kunnen dan niet meer alleen foto’s en informatie in tekstvorm met elkaar delen, maar ook videofragmenten gebruiken om tot een gezamenlijke match te komen.

Toen Tinder onlangs video’s introduceerde in hun advertenties kwam vanzelf de vraag van gebruikers of er ook eindelijk ondersteuning voor video kon komen. Veel van hen wilden graag via hun profiel video’s kunnen delen met elkaar.

Tinder zegt daar inmiddels mee aan het werk te zijn gegaan. De datingapp wil de komende maanden uitzoeken hoe vide het beste in de bestaande app geïntegreerd kan worden. Het moet dan ook een waardevolle toevoeging worden op de bestaande datingapp en niet de hoofdmoot worden,lang niet elke gebruiker zou namelijk de behoefte hebben om een video te bekijken. De app staat namelijk vooral bekend om de snelheid waarmee je door profielen heen kunt swipen om tot een match te komen.

Het is dan ook nog niet bekend waar de video’s precies te zien zullen zijn. Wellicht is dit al tijdens het swipen, maar het kan ook goed zijn dat de video’s verborgen worden totdat je een match hebt gevonden met iemand. En ook een videochat zou volgens Tinder insiders overwogen worden.