De overheid van Iran maakt zich zorgen over de hoge scheidingscijfers onder de bevolking en heeft daarom zelf een datingsite opgezet waarmee jonge mensen hun ideale partner kunnen vinden. In Iran eindigt elk vijfde huwelijk in een scheiding en de regering van Iran vindt dat veel te hoog. Jonge stellen in Iran die tussen 20 en 30 jaar oud zijn scheiden het snelst weer, zegt de BBC. In de hoofdstad Teheran is het probleem het grootst.

De website moet in een paar jaar tijd voor minimaal 100.000 huwelijken gaan zorgen vindt de regering in Iran. De website wordt uitgebaat door de Islamic Development Organization, die een islamitische levensstijl propageert. Momenteel wordt de website alleen nog in Teheran ingezet om het aantal huwelijken te doen stijgen, maar er zijn inmiddels plannen om ook in andere steden in Iran de datingwebsite aan te gaan bieden.

Wie lid wil worden van de website kan zoals wel vaker het geval is op datingsites een profiel invullen. Daar kun je bijvoorbeeld je lengte en je gewicht invoeren. Verder wordt je gevraagd in te vullen wat voor werk je ouders doen maar er is geen plek voor het invoeren van je persoonlijke voorkeuren en interesses. Je hoeft ook geen profielfoto te uploaden, want je foto op internet zetten om in contact te komen met een potentiƫle partner wordt als onbetamelijk beschouwd. De mensen die de website runnen doen je persoonlijke matchvoorstellen op basis van je ingevulde gegevens.

Het voornaamste doel van de website lijkt om Iraanse jongeren weg te lokken bij datingsites die een westerse benadering hebben van online daten en die volgens de overheid zo immoreel gedrag uitlokken.