Een Chinese zakenman die in vijf jaar tijd meer dan 1 miljoen euro betaalde aan een datingbureau om voor hem de perfecte match te vinden krijgt meer dan de helft van dat geld terug na een rechtszaak. Die had hij aangespannen tegen het datingbureau omdat hij niet tevreden was met de in totaal acht vrouwen die in die vijf jaar tijd aan hem waren voorgesteld.

De man was in de veertig en zocht een mooie vrouw tussen 20 en 28 jaar oud. De enige vereisten die hij had opgegeven waren dat de jongedame puur, lief en jong moest zijn en dat ze een gemiddelde lichaamslengte moest hebben. Hij was daarom niet gecharmeerd van het beperkte aantal matches dat hij kreeg, die volgens hem in de meeste gevallen ook niet aan zijn zoekwensen voldeden.

Het datingbureau deed er naar eigen zeggen alles aan om de man in kwestie aan de vrouw te helpen. Zo werden er speciaal voor hem datingevents met bikinishows georganiseerd. Ook werden vrouwen daarbij aan een team van experts onderworpen die ze moesten beoordelen op geschiktheid. Dat alles mocht niet baten en na vijf jaar was voor de man de maat vol. Hij stopte zijn abonnement en begon een rechtszaak om zijn geld terug te krijgen.

De rechter oordeelde in eerste instantie dat hij alleen recht had op de standaard compensatie van iets meer dan 180.000 euro. Maar daar nam de man geen genoegen mee en een hogere rechter concludeerde dat het datingbureau inderdaad in gebreke was gebleven. Hij krijgt daarom nu een geldbedrag terug van meer dan 570.000 euro.