Nederlandse mannen en vrouwen zijn steeds vaker actief op zoek naar een nieuwe partner. Ze doen dit bijvoorbeeld door zich in te schrijven bij datingsites en met een andere single op een date te gaan. Het percentage mensen wat zelf op die manier naar een nieuwe relatie zoekt steeg in 2014 met 30 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau TNS in opdracht van de bekende datingsite Lexa.nl. Die vinden het niet verwonderlijk dat er tegenwoordig zoveel wordt gedate. Het is volgens Stefan van den Berg, directeur van Lexa, steeds makkelijker geworden om nieuwe mensen te leren kennen. Dat werd al veel eenvoudiger dankzij het internet, maar door de vele datingapps voor op de mobiele telefoon is het tegenwoordig nog makkelijker om een date te vinden.

Behalve de frequentie waarop er door Nederlandse singles wordt gedate vroegen de onderzoekers ook naar de kosten per date. Gemiddeld bleken mensen 69 euro uit te geven per date. Dat geld wordt met name uitgegeven aan het afspraakje zelf, bijvoorbeeld uit eten gaan of bioscoopkaartjes.

Hier lees je dating ervaringen van bezoekers van tientallenĀ datingsites.