Omdat de kosten om te studeren steeds hoger oplopen wordt online studeren en cursussen volgen steeds populairder. Zelfs een universitaire studie zou je binnenkort helemaal online kunnen afronden. Toch schuilt daar een gevaar in, zegt professor Jason Potts. Hij weet namelijk van een Deens onderzoek dat het vinden van een partner van je eigen niveau een van de grootste pluspunten is van het volgen van een studie.

Wil een online universiteit dus kans van slagen hebben en even aantrekkelijk voor studenten zijn dan een traditionele universiteit, dan moeten de studenten ook in staat zijn om elkaar te leren kennen buiten de studieomgeving. Potts pleit dan ook voor de mogelijkheid om te kunnen daten via het platform van de online universiteit.

Wat bleek uit het Deense onderzoek was dat een partner vinden die ook van universitair niveau is, is niet alleen belangrijk voor je geestelijke welzijn, maar ook voor je financiƫn. Twee universitair geschoolde mensen die een relatie beginnen zien hun financiƫle speelruimte namelijk met meer dan 50 procent toenemen.