Wanneer Palestijnen willen daten kiezen ze net als veel Israëliërs vaak voor bestaande datingsites en apps. Die selecteren voornamelijk op locatie, waardoor je als Palestijn al snel een chat hebt met een Israelier. Maar waar men elkaar in het echt regelmatig naar het leven staat kun je ook online rekenen op vervelende confrontaties. Dat maakt het daten er natuurlijk niet leuker op.

Daarom is er sinds kort een nieuwe datingapp voor Android telefoons genaamd Verona, waarmee mannen en vrouwen uit de Palestijnse gebieden en Israël met elkaar in contact kunnen komen als ze dat willen. Volgens de maker van de app, Matthew Nolan, kan de app helpen om culturele verschillen te overbruggen en meer begrip voor elkaar te krijgen.

Verona is dan ook vooral bedoeld als app om online vriendschappen te sluiten, ook omdat elkaar in het echt ontmoeten vaak niet zo snel te regelen is. Het is dus ook geen vervanger voor Tinder, al kan hij daar natuurlijk ook gewoon voor gebruikt worden. Net als bij Tinder kun je door middel van een simpele swipe-beweging duidelijk maken of je wel of niet in contact wilt komen met de ander. Als je beiden de goede kant op swipet kun je ook direct met elkaar chatten.